Embracing rapid application development skills opportunity as a catalyst for employability and innovation (RAD)

UNIRI i EFRI su od 2022. partneri na ERASMUS+ projektu Embracing rapid application development (RAD) skills opportunity as a catalyst for employability and innovation

 

Ovaj ERASMUS+ projekt je pokrenut na Vilnius Gediminas Tehničkom sveučilištu (VILNIUS TECH). Isti se od 01.09.2022. do 31.08.2024. izvodi u partnerstvu u s Oracleom i 4 europska sveučilišta: Tehničkim Sveučilištem Dublin (TU Dublin, Irska), Tehničkim Sveučilištem u Tallinnu (TalTech, Estonija), Tehničkim Sveučilištem u Rigi (RTU, Latvija) i Sveučilištem u Rijeci (UNIRI, Hrvatska).

 

Od početka projekta, i prema planu, više stručnjaka iz Oracle Akademije obučili su nastavnike sa svakog partnerskog sveučilišta, koji su posljedično na temelju postojećeg i stečenog znanja imali zajednički projektni zadatak kreirati predmete s 3 ECTS bodova, cilj kojih je podučavanje studenata osnovnim i naprednim znanjima vezanim uz sustave za upravljanje bazama podataka korištenjem Oracle APEX-a. Komponente tih predmeta su potom uključene u postojeće i/ili nove predmete te studijske programe svih partnerskih sveučilišta. Na UNIRI je takav predmet ponuđen studentima EFRI, ima naziv Poslovni aspekti sustava za upravljanje bazama podataka, i nositelj mu je doc. dr. sc. Ivan Uroda s EFRI. Uz fundamentalna teoretska znanja povezana sa sustavima za upravljanje bazama podatka, studente se u APEX-u podučava praktičnim znanjima koji prethode i pridonose brzom razvoju aplikacija, s naglaskom na internetske i mobilne aplikacije. Budući da su spomenuti predmeti razvijeni i u bliskoj suradnji s poduzećima, cilj je da znanjima koje studenti steknu unutar istih, studenti lakše pronađu zaposlenje i/ili da ih iskoriste pri inoviranju poslovanja poslovnog subjekta u kojem rade, a sve kako bi što svrsishodnije usmjerili svoju sadašnju ili buduću poslovnu karijeru.

 

U sklopu projekta je planirano i realizirano veći broj događaja, od umrežavanja s eminentnim tvrtkama i stručnjacima, do međunarodne konferencije povezane s temama bliskom projektu. Ista se održala u travnju 2024. u organizaciji VILNIUS TECH-a uz otvoreno sudjelovanje zainteresiranih sudionika (nastavnika, istraživača, studenata, edukatora i stručnjaka).

 

Glavna koordinatorica projekta je prof.  dr.  sc. Diana Kalibatiene s Vilnius Gediminas Tehničkog sveučilišta (VILNIUS TECH). Voditelj projekta na UNIRI je doc. dr. sc. Ivan Uroda s EFRI.

Calendar

This website uses cookies to provide a better user experience and functionality. Find out more