Dr. sc. Bruno Grbac, professor emeritus - dobitnik državne nagrade za životno dijelo

Dr. sc. Bruno Grbac, professor emeritus - dobitnik državne nagrade za životno dijelo

Dr. sc. Bruno Grbac, professor emeritus našeg Ekonomskog fakulteta ovogodišnji je dobitnik prestižne državne nagrade za životno dijelo u području znanstvenog i stručnog rada  u visokom obrazovanju. Nagrada je imenovana po „ocu učitelja" Ivanu Filipoviću i predstavlja najviše takvo priznanje djelatnicima u sustavu obrazovanja. Nagrada kolegi Grpcu  rezultat je  dugogodišnje posvećenosti znanosti i studentima.

 

Kvaliteta znanstvenoistraživačkog rada dodatno je obogaćena međunarodnom dimenzijom kako u publiciranju znanstvenih radova tako i u realizaciji međunarodnih znanstvenih projekata. U nastavnom radu odlikuje se inovativnošću i transferom znanja koji kontinuirano prilagođava studentskoj populaciji. Dodatna međunarodna dimenzija u njegovom radu vezuje se za gostujuća predavanja na inozemnim Sveučilištima. Pored navedenoga obavljao je i čitav niz odgovornih funkcija na Ekonomskom fakultetu u Rijeci i gospodarstvu te volontirao u neprofitnim udrugama.

 

Treba istaknuti i to da je Bruno Grbac i nakon umirovljenja nastavio s istraživanjima i objavom znanstvenih radova. Nakon umirovljenja  djeluje kao istraživač na tri projekta Sveučilišta u Rijeci  i tri međunarodna  projekta. Aktivan je kao recenzent za znanstvene radove i knjige, kao  član međunarodnog tima za akreditaciju inozemnog sveučilišta a  kao gost predavač predaje na  diplomskim i poslijediplomskim specijalističkim studijima.


Izazov i želja za suradnjom sa studentima motivira ga da 2018. godine  ugovara  radni odnos na pola radnog vremena s Aspira-University for Applied Sciences (Veleučilište Aspira iz Splita). Na  toj visokoškolskoj ustanovi nositelj je četiri kolegija i obnašao je funkciju prodekana za nastavu. S obzirom na multikulturalno okruženje i značajan broj stranih studenata, nastavu izvodi na engleskom jeziku uz poticanje na raspravu, kritičko mišljenje i timski rad.


Senat Sveučilišta u Rijeci 2018. godine bira ga za člana upravnog odbora Zaklade za znanost Sveučilišta, člana izvršnog odbora sveučilišnoga kluba umirovljenih profesora Academicus i člana Vijeća professora emeritusa. U 2024. godini Senat Sveučilišta u Rijeci bira ga u radnu grupu za uključivanje Sveučilišta u Rijeci  u mrežu Age Friendly University.

 
 

Kalendar

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više