Studenti, Alumni i Partneri

Studenti, Alumni i Partneri

Naši studenti i ALUMNI

MBA EES zajednica ističe se po svojem ugledu, profesionalizmu, entuzijazam i talentu stotina energetskih stručnjaka koji nas čine onime što jesmo. Vi se možete pridružiti elitnoj energetskoj zajednici u ovom dijelu Europe. Iskoristite našu poslovnu mrežu, profesionalno znanje, studente i alumnie iz različitih poslovnih sektora i funkcija. Osnažite svoju karijeru korištenjem znanja i profesionalne mreže koju nudi MBA EES.

Profil polaznika MBA Ekonomija Energetskog Sektora (EES)
 

 
 
Tvrtke/institucije u kojima naši studenti i alumni rade:
 
 

 
 
PARTNERI
 
 
ENERGETSKI INSTITUT HRVOJE POŽAR (EIHP)
EIHP je neprofitna znanstvena ustanova u stopostotnom vlasništvu države koja se financira projektno kroz realizaciju ugovora za izradu projekata dobivenih na međunarodnim i domaćim natječajima. Institut ima 89 zaposlenika, od čega 84 s završenim fakultetom, 17 doktora znanosti, te je 16 na doktorskom studiju. Razvoj energetskog sustava i odnosa unutar njega rezultira novim zahtjevima za znanjem i sposobnošću svih sudionika u energetskom gospodarstvu i državnoj administraciji, ali i za educiranjem samih građana. Obrazovanje i informiranje postaje značajna aktivnost Instituta, što iziskuje kontinuirano usavršavanje stručnjaka u Institutu, kao i njihovo aktivno sudjelovanje u obrazovanju drugih. Institut svoju misiju provodi u suradnji s brojnim znanstvenicima i institucijama iz Hrvatske i inozemstva te preuzima vodeću ulogu na području razvoja energetike u široj regiji, ali i izvan nje. Područja djelovanja Instituta su:
- Strateško planiranje u energetici
- Razvoj elektroenergetskog, plinskog, naftnog i toplinskog sustava
- Tržište, zakonodavni okvir i restrukturiranje energetskog sektora
- Energetska učinkovitost
- Obnovljivi izvori energije, zaštita klime i okoliša
- Energetski pregledi i certifikacija građevina
- Energetska bilanca i statistikaEdukacija i promotivne aktivnosti  
 
 

 
HEP GRUPA
Hrvatska elektroprivreda (HEP grupa)  je nacionalna energetska tvrtka, koja se više od jednog stoljeća bavi proizvodnjom, distribucijom i opskrbom električnom energijom, a u posljednjih nekoliko desetljeća i distribucijom i opskrbom kupaca toplinskom energijom i prirodnim plinom.
Hrvatska elektroprivreda organizirana je u obliku koncerna kao grupacija povezanih društava (tvrtke kćeri). Matica HEP grupe je HEP d.d., koje obavlja funkciju korporativnog upravljanja HEP grupom i jamči uvjete za sigurnu i pouzdanu opskrbu kupaca električnom energijom. Unutar HEP grupe jasno su odvojena (upravljački, računovodstveno i pravno) društva koja obavljaju regulirane djelatnosti (prijenos i distribucija) od nereguliranih djelatnosti (proizvodnja i opskrba). Hrvatski operator prijenosnog sustava d.o.o. (HOPS d.o.o.) razdvojen je u odnosu na HEP grupu prema ITO modelu („neovisni operator prijenosa").
 
HRO CIGRÉ
CIGRÉ je skraćenica od Conseil International des Grands Réseaux Électriques odnosno Međunarodno vijeće za velike elektroenergetske sustave. CIGRÉ je stručna udruga sa sjedištem u Parizu i s članstvom na svih pet kontinenata. Njezino djelovanje obuhvaća problematiku elektroenergetskih sustava i njihovih komponenata to jest bavi se razvojem, izgradnjom, pogonom i održavanjem elektroenergetskih postrojenja i njihovih elemenata.
 
 
 
JANAF

JADRANSKI NAFTOVOD, dioničko društvo (JANAF), sa sjedištem u Zagrebu, Republika Hrvatska, upravlja naftovodno-skladišnim sustavom kao suvremenim, učinkovitim i ekonomičnim sustavom transporta i skladištenja sirove nafte i naftnih derivata.

Izgradnjom i puštanjem u rad naftovodno-skladišnog sustava (1979.) JANAF postaje strateški značajan čimbenik sigurnosti opskrbe rafinerija u šest država jugoistočne i srednje Europe te je danas prepoznat i kao strateški naftovod Europske unije kroz projekt od zajedničkog interesa (PCI) pod nazivom Naftovodi JANAF-Adria. Uz transport nafte, osnovne djelatnosti JANAF-a uključuju skladištenje nafte i naftnih derivata. 

Prijediplomski studij Diplomski studij Poslijediplomski studij Study Programs in English

Kalendar

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više